Întotdeauna apar probleme cu pistoalele de pulverizat vopsea Airless, mai ales în cazul utilizatorilor mai puțin experimentați.

În majoritatea cazurilor, aceste probleme pot fi rezolvate cu efort minim, dacă știm cum se procedează. Din acest motiv, dedicăm a 35-a parte a seriei noastre de videoclipuri Sfaturi Airless celor mai frecvente probleme cu pistoalele Airless și metodelor de rezolvare ale acestora.

Defecțiuni la pistoalele de pulverizat apar mai ales la garnituri, la filtre sau la piesele interioare (garnituri/ac).

În videoclip vom prezenta cât de multe probleme pot fi rezolvate ușor, respectiv când sunt necesare reparații sau înlocuirea acului/garniturii.

Garniturile duzei pistolului Airless sunt slăbite sau pierdute

Între pistol și duză se află două garnituri. O garnitură este produsă din plastic, iar cealaltă din metal.

Aceste garnituri sunt asamblate, etanșează duza și asigură curgerea vopselei fără picurare. Dacă aceste garnituri sunt uzate, nu sunt poziționate corect sau lipsesc în totalitate, vopseaua curge din partea laterală a duzei și a suportului duzei.

Din acest motiv, funcția și poziția garniturii trebuie să fie verificate periodic.

După curățarea pistolului, trebuie să ne asigurăm că garniturile sunt încă la locul lor și instalate.

Graco Düsen-Dichtungen

Garnituri de duză Graco

Este importantă alegerea garniturii potrivite pentru duză/suportul duzei, în caz contrar nu se va potrivi și nu va etanșa corect.

În plus, există diferite garnituri pentru lacuri și vopsele solubile în apă și cu conținut de solvenți.

Aici se găsește o prezentare generală a garniturilor disponibile. Garniturile nu trebuie depozitate în solvent.

Comandați direct garnituri pentru duze: dați clic aici

Filtrul pistolului este înfundat

Filtrul pistolului se află în mânerul unui pistol de pulverizat Airless și împiedică înfundarea duzelor prin efectul de filtrare al acestuia.

În funcție de material, filtrul se înfundă după o anumită perioadă și trebuie curățat. În acest sens, filtrul trebuie pur și simplu spălat până sunt eliminate reziduurile materiale și de vopsea.

Dacă reziduurile înfundate nu pot fi îndepărtate, atunci filtrul trebuie înlocuit cu unul nou.

Același lucru se aplică și când se observă deteriorări la structura filtrului (de exemplu, fisuri la țesătura filtrului).

Filtre pentru pistoale de pulverizat Airless Graco

În plus, filtrele trebuie alese conform materialului, pentru a avea un efect de filtrare optim.

Atenție: Masa de șpaclu trebuie întotdeauna pulverizată fără un element filtrant în pistol, deoarece ar putea înfunda imediat filtrele.

Unele filtre sunt poziționate prin intermediul unui arc (de exemplu, arc Wagner). Acest arc este adesea pierdut în timpul curățeniei și trebuie neapărat înlocuit, în caz contrar efectul de filtrare nu poate fi garantat.

Comandați direct filtru de pistol: dați clic aici

Uzura pieselor interioare ale pistolului Airless

Mecanismul de închidere al unui pistol Airless este controlat de un ac/o garnitură. Uzura va determina, în cele din urmă, ca pistolul să nu se închidă corect.

Acest lucru se poate observa atunci când trăgaciul pistolului este eliberat, însă pistolul continuă să stropească pentru un moment. Prin urmare, pistolul nu se mai închide corespunzător și piesele interioare trebuie înlocuite.

De asemenea, în acest caz, este posibil să existe un blocaj, care trebuie verificat înainte de a instala un set de reparații.

Wagner Pistole Reparatursatz

Set de reparații pentru pistol Wagner

Am creat o prezentare generală cu schițele de construcție și toate piesele de schimb ale  pistoalelor Wagner și pistoalelor de pulverizat vopsea Graco.

Așadar, vă puteți orienta după schițele de construcție și găsi rapid piesele de schimb potrivite și, la nevoie, puteți comanda fără probleme din magazinul nostru virtual.

Dacă repararea pistolului nu mai este rentabilă, aici găsiți o prezentare generală a pistoalelor actuale de pulverizat vopsea Airless din magazinul nostru virtual.

Iti place conținutul nostru? Puteți găsi mai multe aici:

Vizitați pagina noastră Facebook

Consultați canalul nostru YouTube 

Airless Discounter  Instagram

Pentru orice întrebări suplimentare sau dacă doriți să puneți mâna pe unul dintre aceste produse văzute în acest articol, completați formularul nostru de contact sau trimiteți-ne prin e-mail . Dacă doriți să achiziționați unul dintre produsele menționate mai sus, le puteți consulta pe magazinul nostru online.