În principiu, există posibilitatea de a racorda două furtunuri/pistoale, deci două posturi de lucru la un aparat Airless.

În videoclip discutăm despre cum funcționează acest lucru și care aparate Airless sunt potrivite în acest scop.

În plus, arătăm cum se poate configura o a doua ieșire pentru vopsea la aparatul de pulverizat și ce este necesar pentru aceasta, folosind ca exemplu modelul Graco Mark VII ProContractor.

Randament suficient pentru pulverizarea cu 2 pistoale

Condiția prealabilă de bază pentru lucrul cu două pistoale este ca aparatul de pulverizat să aibă un randament suficient.

Dacă sunt montate două pistoale la un aparat Airless, bineînțeles că este necesar și un debit suficient pe minut în vederea alimentării concomitente cu vopsea a ambelor pistoale.

Din acest motiv, aparatele de pulverizat mai mici nu sunt adecvate pentru lucrul cu două pistoale.

ai jos sunt câteva exemple de aparate de pulverizat cu mărimea maximă utilizabilă a duzei (datele producătorului în conformitate cu informațiile tehnice) pentru lucrul cu două pistoale:

Cum se racordează un al doilea post de lucru la aparatul Airless?

Există mai multe posibilități de racordare a unui furtun secundar la aparatul Airless.

Folosind ca exemplu Graco Mark VII ProContractor, în videoclip prezentăm cum se poate instala un al doilea racord de furtun la carcasa filtrului principal cu ajutorul unui niplu.

În acest scop, dopul este pur și simplu scos și este introdus niplul. Niplul trebuie să fie etanșat.

Dacă se dorește schimbarea periodică între lucrul cu unul sau două furtunuri, este recomandată utilizarea unui dop de închidere cu schimbare rapidă, așa cum se arată în videoclip.

Această procedură se aplică și pentru multe alte aparate de pulverizat Graco din seriile UltraMax și Mark.

Componentele necesare pentru reechiparea aparatelor Airless Graco UltraMax și Mark pentru funcționarea cu două posturi de lucru:

În cazul în care nu este posibilă o a doua ieșire pentru vopsea la carcasa filtrului sau în altă parte pe un pulverizator de vopsea Airless, atunci se poate instala și o piesă în T.

Se poate lucra cu 2 pistoale la un aparat Airless

Avantajele și dezavantajele pulverizării Airless cu două pistoale

Utilizarea a două pistoale la un aparat Airless aduce cu sine avantaje și dezavantaje, la care ne vom uita mai îndeaproape în cele ce urmează. Să începem cu avantajele:

1. Avantaj – Preț?

Două posturi de lucru la prețul unui aparat de pulverizat. Sună convingător, însă trebuie să ne uităm cu atenție.

Un aparat de pulverizat cu randament suficient pentru două posturi de lucru este mai mare și mai performant și, prin urmare, mai scump decât modelele mai mici.

Deseori, costurile pentru două aparate de pulverizat mai mici nu sunt cu mult mai mari decât achiziționarea unui aparat de pulverizat Airless mai mare cu două posturi de lucru.

2. Avantaj – Transport

Cheltuielile de transport și de instalare la fața locului a unui singur aparat de pulverizat sunt oarecum mai mici decât pentru două aparate Airless. Cu toate acestea, un aparat Airless cu două posturi de lucru este, de asemenea, mai mare și mai greu, astfel că manevrarea devine ceva mai dificilă.

Bineînțeles că există și câteva dezavantaje.

2. Dezavantaj – Rază de acțiune

Dacă două persoane lucrează concomitent cu un aparat Airless, acestea trebuie să lucreze cu același ritm, în caz contrar una dintre persoane va trebui să aștepte. Un exemplu: Se pulverizează o hală de depozitare mare.

Persoana 1 lucrează pe partea stângă, persoana 2 lucrează pe partea dreaptă a halei. Este utilizat un aparat de pulverizat cu două pistoale.

Persoana 1 lucrează mai încet decât persoana 2. După un timp, persoana 2 a pulverizat întreaga suprafață a peretelui în raza de acțiune a furtunului său. Acum aparatul de pulverizat va trebui reechipat în vederea pulverizării peretelui rămas.

În acest caz, persoana 2 va trebui să aștepte până persoana 1 este gata. Se pierde timp de lucru.

3. Dezavantaj – Uzură

Un aparat de pulverizat mai mare care funcționează cu două pistoale poate fi supus unei solicitări mai mari decât un pulverizator de vopsea mai mic care funcționează cu un singur pistol. În acest caz, este de așteptat o uzură și costuri de întreținere mai mari.

Așadar, per ansamblu, avantajele și dezavantajele trebuie analizate cu atenție pentru a lua o decizie potrivită cu privire la achiziționarea unui aparat de pulverizat mare cu două posturi de lucru sau a două aparate Airless mai mici.

Iti place conținutul nostru? Puteți găsi mai multe aici:

Vizitați pagina noastră Facebook

Consultați canalul nostru YouTube 

Airless Discounter  Instagram

Pentru orice întrebări suplimentare sau dacă doriți să puneți mâna pe unul dintre aceste produse văzute în acest articol, completați formularul nostru de contact sau trimiteți-ne prin e-mail . Dacă doriți să achiziționați unul dintre produsele menționate mai sus, le puteți consulta pe magazinul nostru online.