Astăzi vom vorbi despre cum să reparăm un pulverizator airless. Daune mici și probleme obișnuite la dispozitivele cu piston electric airless au adesea o soluție ușoară.

Cu această ocazie vom folosi  Graco Mark VII  de exemplu, problemele despre care vom vorbi sunt aplicabile pentru toate echipamentele cu pompă electrică cu piston, deoarece toate sunt foarte asemănătoare ca funcție și funcționare.

Vă recomandăm ca, înainte de a începe repararea oricăror daune mici sau probleme comune, să aveți întotdeauna la îndemână manualul pulverizatorului de vopsea. Deoarece cu acest ajutor va fi mai ușor atunci când trebuie să dezasamblati oricare dintre piese, astfel încât veți putea vedea toate părțile dispozitivului și unde aparțin. Pe următoarele link-uri veți putea găsi fise pentru  piese Graco  si piese Wagner  pe site-ul nostru online.

Pentru un articol detaliat pentru toate reparațiile efectuate în videoclipul de mai sus, consultați acest articol aici 

Pompa nu va porni

Una dintre principalele probleme despre care suntem intrebati este faptul că dispozitivul pur și simplu nu pornește. Această problemă ar putea părea îngrijorătoare, dar motivul ar putea fi de fapt foarte simplu:

  • Cablul este deteriorat: dacă aparatul dvs. este folosit de ani de zile, este foarte frecvent ca cablul să fie vechi și să fie deteriorat, iar curentul să nu ajungă la dispozitiv. Acesta este primul lucru pe care ar trebui să-l verificați.
  • Siguranța este arsa.
  • Una dintre cele mai frecvente probleme care se întâmplă este aceea ca echipamentul este pornit, dar nivelul de presiune este minim, deci se pare că dispozitivul este oprit sau nu funcționează, trebuie doar să verificați controlul presiunii.
  • Dacă dispozitivul dvs. nu funcționează, este de asemenea recomandat săverificați ecranul digital al mașinii, poate exista un mesaj de avarie, o avarie a sistemului electric sau un mesaj care să informeze că pompa este supraîncărcată.În acest caz, veți avea un mesaj pe ecran.

Următoarea categorie de probleme despre care vom vorbi este:

Pompa este pornita, dar nu se alimenteaza

Unul dintre motive ar putea fi faptul că mașina este supraîncărcată, are prea mult material în ea. De exemplu, unul sau mai multe dintre diferitele filtre sau chiar duzele sunt obstrucționate cu material. Posibilele puncte de obstrucție ar fi:

Acesta poate fi motivul pentru care dispozitivul nu funcționează, motorul funcționează, dar nu pompează. Ce putem face? Verificați dacă filtrele și duzele sunt curate și dacă lasă materialul să curgă. Cel mai bun lucru de făcut este să le scoateți și să le curățați sau dacă acestea sunt deteriorate, înlocuiți-le.

Dacă mașina dvs. nu se alimenteaza, o altă soluție posibilă ar putea fi verificarea poziției în care se află supapa de presiune. Supapa de presiune controlează direcția în care curge vopseaua. Această supapă are două poziții:

  1. Revenind la recipient
  2. Curge prin furtun și către pistol în poziția normală de lucru

Când începeți un proiect după o lungă pauză, este foarte posibil ca acestea să fie aer în interiorul dispozitivului nostru. Înainte de a începe să lucrăm, trebuie să golim aparatul. Mai întâi trebuie să facem ca aerul să curgă înapoi și în afara mașinii. De îndată ce materialul începe să curgă din echipament, înseamnă că echipamentul este gol de aer. Acum putem schimba poziția supapei în modul de lucru, astfel încât să poată curge înainte.

O altă recomandare este să verificați dacă sistemul de aspirație are suficient material și este acoperit cu acesta, în special filtrul trebuie acoperit cu vopsea. Uneori se poate întâmpla și, prin acționarea vibrațiilor, filtrul crește puțin, deci pluteste și nu este scufundat.

Dacă nu există suficient material pentru a acoperi filtrul, dispozitivul nu va funcționa la cele mai bune performanțe. Deci, vă rugăm să nu uitați să verificați și acest lucru!

Pompa nu pompează cu suficientă presiune

Când dispozitivul funcționează, dar nu pompează materialul cu suficientă presiune, problema ar putea fi că supapa este deteriorată. Dacă supapa nu se închide complet sau corect, este posibil ca o parte din vopsea să scape prin furtunul din spate, iar echipamentul pompează apoi vopseaua în cealaltă direcție.

Acest lucru face ca mașina să funcționeze inutil și nu își poate concentra puterea de a pompa materialul înainte. Acest lucru generează o pierdere de energie la pompare. Deci, este important să vă asigurați că supapa funcționează corect.

Dacă există vreo problemă cu supapa, soluția este să o demontați, să o curățați sau dacă este deteriorată, înlocuiți-o cu una nouă.

Un alt loc în care ați putea găsi unele probleme este garnitura. Dacă vedeți că există vopsea pe la piston, este un semn clar că avem probleme cu garnitura.

Ar putea fi, de asemenea, o deteriorare a pistonului, în acest caz ar trebui să-l deschidem, să înlocuim garnitura, să verificăm pistonul sau să îl înlocuim dacă este și el deteriorat.

A treia categorie în rezolvarea problemelor de pe pompele cu piston electric airless este:

Pompa funcționează, dar nu cu suficientă presiune, nu pompează suficient material

De ce se întâmplă asta? S-ar putea ca duza să fie uzată, cu o gaură mai mare, ceea ce duce la faptul că dispozitivul nu poate pompa materialul cu suficientă presiune sau poate că duza utilizată este prea mare.

Un alt motiv ar putea fi faptul că filtrul este blocat cu vopsea, evitând un flux larg de material și provocând o presiune scăzută. De exemplu, dacă filtrul de aspirație este blocat cu vopsea și vopseaua curge la jumătatea drumului, atunci este clar că vopseaua nu poate curge cu suficientă presiune.

Dacă supapa de admisie este murdară sau este deteriorată, acest lucru va cauza unele probleme in utilizarea corectă a mașinii. Aici veți putea vedea supapa de admisie ce permite curgerea corectă a materialului prin mașină, dar, de asemenea, trebuie închisă corect, astfel încât să poată crea presiunea necesară.

În interiorul supapei există o bilă mică. Dacă bila este murdară, blocată, deteriorată sau mașina nu a fost curățată corect, este posibil ca bila să se lipească și să nu se poată mișca așa cum ar trebui.

Aceasta este soluția: lovește-l cu un ciocan, dar ai grijă nu prea tare! Deoarece puteți dezasambla sistemul și o singură lovitură va fi suficientă pentru a-l desface. O altă modalitate de a face acest lucru este deșurubarea părții inferioare pentru a ajunge la baza supapei.

Așa cum puteți vedea în fotografia următoare, în interior puteți găsi baza supapei, cu bila si carcasa bilei. Montarea este ușoară:

  • Mai întâi baza supapei.
  • Apoi, mingea, de obicei stă singură la locul ei,
  • iar după punem carcasa deasupra ei și o putem înșuruba.

Dacă a mai rămas vopsea aici, aceasta va face ca mingea să se lipească de bază și nu va putea să se miște în sus sau în jos.

Soluția este să o dezasamblați și să o curățați, astfel încât mingea să se poată mișca din nou în sus și în jos deschizând și închizând traseul. De asemenea, putem curăța carcasa, astfel încât totul să funcționeze corect. Acum am dezasamblat, putem verifica și mingea și nu este sparta.

Dacă oricare dintre cele trei părți este ruptă, deformată sau zgâriată, ar fi recomandabil să o înlocuiți cu una nouă, astfel încât sistemul să funcționeze corect.

Al patrulea grup de probleme este:

Pompa nu pulverizează un model adecvat

Unul dintre motive poate fi faptul că nu folosim duza corectă. Ar putea fi o duză prea mare sau una uzată. Dacă mașina nu pulverizează corect, ar trebui să verificăm, de asemenea, dacă folosim presiunea corectă în echipament.

Puteți vizualiza  Cum sa alegi duza potrivita (articol) sau vizionați videoclipul (de mai jos):

Dacă presiunea este foarte mică, acest lucru afectează foarte mult modul în care dispozitivul pulverizează și nu vom obține un model adecvat. Modelul nu va fi uniform și regulat, va forma linii la margini și în modele mai scurte care ne vor face munca mai complicată.

Pe de altă parte, dacă nivelul de presiune este foarte ridicat, atunci vom pulveriza o mulțime de material, mai mult decât ceea ce avem de fapt nevoie, iar cantitatea de material va fi inutil de mare. De aceea, este foarte important să luăm în considerare întotdeauna presiunea echipamentelor noastre.

Un alt punct important este utilizarea unui dispozitiv adecvat în funcție de proiect. De exemplu, avem aici un Graco ST MAX 395, care are un maxim. performanță de 2L / min, ceea ce înseamnă că, de exemplu, cu acest echipament nu este posibilă pulverizarea gletului.

Fii atent la asta! Este important să folosiți un dispozitiv adecvat în funcție de material! Dacă nu luați în considerare acest lucru, nu veți obține modelul sau performanța potrivită.

Consultati  Cum sa alegi duza potrivita  .

Pompa airless continua sa pompeze atunci când eliberezi declanșatorul

Dacă echipamentul dvs.  continuă să pompeze chiar și atunci când dați drumul declanșatorului, un motiv poate sa fie necuratarea corespunzatoare sau o mizerie care blocheaza sistemul sa se opreasca. Acest lucru va duce la o pierdere de vopsea care ar provoca o decompensare a presiunii de către mașină.

Ce inseamna asta?

Să începem cu teoria: atunci când pulverizăm cu dispozitivul airless la 150 de bari, într-adevăr vopseaua este pulverizată la o presiune mult mai mică (să zicem că aproximativ 130-140 bari). Când oprim apăsarea pe trăgaci a pistolului, echipamentul continuă să pulverizeze până la egalizarea diferenței de presiune până la 150 bar.

Deci, dacă există scurgeri de material în orice punct, pompa va interpreta că există încă aceeași cantitate de presiune, astfel încât va continua pulverizarea.

Pompa airless se inneaca atunci când o curățați

Dacă pompa se inneaca atunci când o curățați, ar putea fi din cauză că a aspirat aer când ați schimbat găleata de vopsea cu apă.

Așadar, am prezentat cele mai frecvente probleme și complicații ale pompelor cu piston și sfaturi pentru a repara pompele airless. Dacă aveți întrebări sau probleme cu privire la pompele airless, vă rugăm să nu ezitați să ne contactați!

În curând vom rezolva alte probleme și vom șterge orice întrebări prin postări și videoclipuri.

Îți place conținutul nostru? Puteți găsi mai multe aici:

Accesaţi pagina noastră de Facebook

Vezi canalul nostru YouTube Airless Discounter

Airless Discounter Cont Instagram

Dacă aveţi întrebări?

Pentru orice întrebări suplimentare sau dacă doriți să puneți mâna pe unul dintre aceste produse văzute în acest articol, completați formularul nostru de contact sau trimiteți-ne prin e-mail . Dacă doriți să achiziționați unul dintre produsele menționate mai sus, le puteți consulta pe magazinul nostru online.