Bine ați venit la un nou articol de la Airless Discounter. Astăzi vom discuta despre cum să reparăm un pulverizator de vopsea Airless. Deteriorarea și problemele obișnuite pe dispozitivele cu piston electric Airless au adesea o soluție ușoară.

Cu această ocazie vom folosi  Graco ST Max 395 pulverizatorul de vopsea Airless ca exemplu, problemele despre care vom vorbi sunt aplicabile tuturor echipamentelor electrice de pompare cu piston, deoarece toate sunt foarte similare în operare și funcționare.

Vă recomandăm ca, înainte de a începe să reparați orice mici daune sau probleme comune, să aveți întotdeauna la îndemână manualul pulverizatorului de vopsea Airless. Întrucât cu acesta vă va fi mai ușor atunci când va trebui să despărțiți oricare dintre piese, astfel veți putea vedea toate piesele dispozitivului și locul unde aparțin. În următoarele link-uri veți putea găsi manuale pentru piese de la Graco și piese de la Wagner de pe site-ul nostru.

Echipamentul nu pornește

Una dintre principalele probleme cu care ne confruntăm este că dispozitivul pur și simplu nu pornește.

Această problemă poate părea îngrijorătoare, dar motivul poate fi foarte simplu:

Cablul este deteriorat: dacă aparatul dumneavoastră a fost folosit ani de zile, deteriorarea cablului este foarte probabilă datorită vechimii, iar electricitatea să nu poată astfel să ajungă la dispozitiv. Acesta este primul lucru pe care ar trebui să îl verificați.

  • Siguranța nu mai funcționează.
  • Una dintre cele mai frecvente probleme este că echipamentul este pornit, dar nivelul de presiune este minim, deci dispozitivul se comportă ca și este oprit sau nu funcționează, trebuie doar să verificați controlul de presiune.
  • Dacă dispozitivul dvs. nu funcționează, este de asemenea recomandat să verificați ecranul digital al mașinii, poate exista un mesaj de avarie, o deteriorare a sistemului electric sau un mesaj care să anunțe că pompa este supraîncărcată. În acest caz, veți avea un mesaj pe ecran.

Următoarea categorie de probleme despre care vom vorbi este:

Dispozitivul este pornit, dar nu trage

Unul dintre motive ar putea fi că dispozitivul este superîncărcat, deoarece conține prea mult material. De exemplu, unul sau mai multe dintre filtre sau chiar duze pot fi înfundate cu material.

Punctele posibile de deteriorare ar fi:

Acesta poate fi motivul pentru care dispozitivul nu funcționează, motorul funcționează, dar nu pompează. Ce putem face? Verificați dacă filtrele și duzele sunt curate și dacă lasă să curgă materialul.

Cel mai bun lucru de făcut este să le îndepărtați și să le curățați sau dacă sunt deteriorate, înlocuiți-le.

Dacă dispozitivul dumneavoastră nu aspiră, o altă soluție posibilă ar fi să verificați poziția în care se află supapa de presiune. Supapa de presiune controlează direcția în care curge vopseaua.

Această supapă are două poziții:

  1. Curgând înapoi la container
  2. Curgând prin furtun și spre pistol în poziția normală de lucru

Când începeți un proiect după o pauză lungă, este foarte posibil să fie aer în interiorul dispozitivului. Înainte de a începe, trebuie să golim mașina.

Mai întâi trebuie să facem ca aerul să iasă în afara dispozitivului. De îndată ce materialul începe să curgă din echipament, înseamnă că echipamentul este gol de aer. Acum putem schimba poziția supapei în modul de lucru, astfel încât să poată curge.

O altă recomandare este să verificați dacă sistemul de aspirație are suficient material și este acoperit cu acesta, în special filtrul trebuie acoperit cu vopsea.

Uneori se poate întâmpla și prin vibrațiile muncii, filtrul se ridică puțin, așa că plutește și nu este scufundat.

Dacă nu există suficient material pentru a acoperi filtrul, dispozitivul nu va funcționa în cele mai bune condiții. Așadar, vă rugăm să vă amintiți să verificați și acest lucru!

Dispozitivul nu pompează cu suficientă presiune

Atunci când dispozitivul funcționează, dar nu pompează materialul cu suficientă presiune, problema ar putea fi că robinetul este deteriorat.

Dacă supapa nu se închide complet sau corect, este posibil ca o parte din vopsea să fi scăpat prin furtunul din spate, iar echipamentul să pompeze vopseaua în cealaltă direcție.

Dispozitivul nu pompează cu suficientă presiune

Acest lucru face ca dispozitivul să funcționeze inutil și nu își poate concentra puterea de a pompa materialul înainte. Acest lucru generează o pierdere de putere la pomparea în față.

Prin urmare, este important să vă asigurați că robinetul funcționează corect.

Dacă există vreo problemă cu supapa, soluția este să o demontați, să o curățați sau să o înlocuiți cu una nouă.

Un alt loc în care ați putea găsi unele probleme este la setul de garnituri de pe piston. Dacă vedeți că există o vopsea care curge din piston, este un semn clar că este o problemă cu garniturile sau cu pistonul

Ar putea fi și o deteriorare a pistonului, în acest caz ar trebui să-l deschidem, să înlocuim garniturile, să verificăm pistonul și să-l înlocuim dacă este de asemenea deteriorat.

A treia categorie în rezolvarea problemelor pe dispozitivele noastre de pompare cu piston electric Airless este:

Echipamentul funcționează, dar nu are o presiune suficientă și nu pompează suficient material

De ce se întâmplă asta? S-ar putea ca duza să fie uzată, ceea ce duce la imposibilitatea de a pompa materialul cu suficientă presiune sau se poate ca duza folosită să fie prea mare.

Un alt motiv ar putea fi ca filtrul să fie blocat cu vopsea, evitând un flux larg de material și provocând o presiune scăzută. De exemplu, dacă filtrul de aspirație este blocat cu vopsea și vopseaua curge doar până la jumătatea drumului, este clar că vopseaua nu poate curge cu suficientă presiune.

Dacă supapa de admisie este murdară sau este deteriorată, aceasta va cauza unele probleme în utilizarea corectă a mașinii.

Mai jos veți putea vedea supapa de admisie ce permite curgerea corectă a materialului prin mașină, dar trebuie, de asemenea, închisă corespunzător, astfel încât să poată crea presiunea necesară.

Dispozitivul nu pompează cu suficientă presiune

În interiorul robinetului există o bilă mică. Dacă bila este murdară, blocată, deteriorată sau dacă dispozitivul nu a fost curățat corect, atunci este posibil ca bila să se lipească și să nu se poată mișca așa cum trebuie.

Solutia: loviți-o cu un ciocan, dar cu grijă, nu prea tare! Deoarece puteți dezasambla sistemul și o lovitură va fi suficientă pentru a o dezlipi. Un alt mod de a o face este de a deșurubarea părțile de jos pentru a ajunge la baza valvei.

Așa cum puteți vedea în fotografia următoare, în interior puteți găsi baza valvei, cu bila și capacul bilei.

Refacerea este ușoară:

  • Prima este baza valvei.
  • Apoi bila care de obicei stă de la sine în locul ei,
  • iar după aceea punem capacul deasupra ei și o putem înșuruba înapoi

pompează suficient material

Dacă există unele resturi de vopsea vor face ca bila să se lipească de bază și nu va putea să se deplaseze în sus sau în jos.

Soluția este să o demontați și să o curățați, astfel încât bila să se poată deplasa din nou în sus și în jos, deschizând și închizând calea.

Putem curăța și capacul, astfel încât totul să funcționeze corect. Acum că am dezasamblat-o, putem verifica și bila ca să nu fie stricată.

Dacă oricare dintre cele trei părți este ruptă, deformată sau zgâriată, vă recomandăm să o înlocuiți cu una nouă, pentru ca sistemul să funcționeze corect.

Dispozitivul nu pompează cu suficientă presiune

Dispozitivul nu pulverizează  corespunzător

Unul dintre motive poate fi acela că nu folosim duza corectă. Ar putea fi o duză prea mare sau una uzată.

Dacă dispozitivul nu pulverizează corect, ar trebui să verificăm, de asemenea, dacă utilizăm presiunea corectă în echipament.

Puteți citi Ghidul pentru vârfurile pulverizatoarelor (articol) sau urmăriți video-ul de mai jos:

Dacă presiunea este foarte scăzută, acest lucru afectează foarte mult modul în care dispozitivul pulverizează și nu va obține un model corespunzător. Modelul nu va fi uniform și regulat, va forma linii la margini și în modele mai scurte, care vor face munca mai complicată.

Pe de altă parte, dacă nivelul de presiune este foarte ridicat, atunci vom pulveriza mult material, mai mult decât avem de fapt nevoie și cantitatea de material va fi inutil de mare.

Acesta este motivul pentru care este foarte important să luăm în considerare întotdeauna presiunea echipamentelor noastre.

Un alt punct important este utilizarea unui dispozitiv adecvat conform proiectului.

De exemplu, avem aici un Graco ST MAX 395, care are performanța maximă de 2L / min, ceea ce înseamnă că, de exemplu, cu acest echipament nu este posibilă pulverizarea cu glet.

Aveți grijă la asta! Folosirea unui dispozitiv corespunzător conform materialului este important! Dacă nu luați în considerați acest lucru, nu veți obține modelul sau performanța dorită.

Dispozitivul continuă să tragă și dupa ce dai drumul la declanșator

Dacă echipamentul dumneavoastră Airless continuă să tragă chiar și atunci când dați drumul declanșatorului, s-ar putea întâmpla pentru că un racord al dispozitivul dumneavoastră este deteriorat sau murdar.

Acest lucru va duce la o pierdere de vopsea care ar provoca o decompensare a presiunii din partea dispozitivului.

Ce înseamnă asta?

De exemplu, atunci când pulverizăm cu dispozitivul Airless la 150 bar, vopseaua se pulverizează la o presiune mult mai mică (să zicem aproximativ 130-140 bar).

Când nu mai apăsăm pe trăgaciul pistolului Airless, echipamentul continuă să se funcționeze până la egalizarea diferenței de presiune până la 150 bar.

Așadar, dacă există vreo scurgere de material, dispozitivul dumneavoastră Airless va interpreta aceasta ca încă având aceeași presiune, astfel va continua pulverizarea.

Dispozitivul merge în gol în timpul curățării

Daca pompa merge in gol în timpul curățării, poate sa fie din cauza faptului că a tras aer cand ai schimbat galeata cu apa.

Prin urmare, am prezentat cele mai frecvente probleme și complicații pe dispozitivele electronice de pompare cu piston și sfaturi pentru a vă repara dispozitivele Airless.

Dacă aveți întrebări sau probleme cu privire la echipamentul dvs. Airless, vă rugăm să nu ezitați să ne contactați!

În curând vom rezolva alte probleme și vom șterge orice întrebări prin postări și videoclipuri.

Iti place conținutul nostru? Puteți găsi mai multe aici:

Vizitați pagina noastră Facebook

Consultați canalul nostru YouTube 

Airless Discounter  Instagram

Pentru orice întrebări suplimentare sau dacă doriți să puneți mâna pe unul dintre aceste produse văzute în acest articol, completați formularul nostru de contact sau trimiteți-ne prin e-mail . Dacă doriți să achiziționați unul dintre produsele menționate mai sus, le puteți consulta pe magazinul nostru online.