Diversi factori pot provoca defecțiuni și defecte la un pistol pulverizator airless. În articolul următor, vă oferim o prezentare asupra problemelor mai frecvente cu care vă puteți confrunta atunci când acesta nu funcționează sau este deteriorat și vă oferim sugestii despre cum să reparați singur pistolul pulverizator airless.

Lista defectelor

 1. Garnitura pistolului airless pentru vopsea înfundată sau uzată
 2. Filtru înfundat în mânerul pistolului
 3. Garnitura duzei lipsește  la pistolul airless sau este defectă
 4. Duzele pierdute și înfundate la pistoalele de pulverizare airless

Garnitura pistolului de vopsea airless înfundată sau uzată

Nimic nu durează pentru totdeauna, cel puțin din toate mecanismele de blocare ale unui pistolepulverizator airless. În imaginea de mai jos marcată cu roșu este setul de sigilare / reparație al unui pistol pulverizator airless. Acest mecanism de blocare poate fi înfundat sau uzat în timp. Dacă vopseaua sau alt material rămâne acolo (probabil datorită curățării necorespunzătoare), mecanismul pistolului poate fi perturbat și acesta nu mai poate închide corect.

Repair and Gasket Kit for Wagner AG08

Kit de reparații și garnituri pentru Wagner AG08

Purtarea și ruperea pot deteriora funcția de blocare și pot provoca defectarea pistolului. În funcționare normală, pistolul va pulveriza vopsea imediat ce este acționat. Dacă dați drumul pârghiei, alimentarea cu vopsea sau material este oprită și nu se injectează niciun alt material. Din cauza blocării sau a uzurii sigiliului, este posibil ca acest mecanism să nu funcționeze optim. În acest caz, pistolul pulverizator continuă să pulverizeze vopseaua, deși declanșatorul a fost deja eliberat. Acest lucru face imposibilă aplicarea controlată a vopselei cu acest pistol, iar pistolul trebuie curățat, reparat sau înlocuit.

Filtru înfundat în mânerul pistolului

În mânerul pistolului pulverizator airless se află un filtru. Acest filtru este utilizat pentru a filtra impuritățile din vopsea și pentru a preveni colmatarea duzei. Dacă acest filtru de pistol nu este curățat sau înlocuit în mod regulat, acesta poate fi înfundat și blochează întreaga sursă de vopsea. În acest caz, filtrul este atât de puternic acoperit cu material, încât nu mai trece nici o culoare prin plasă.

Dacă nu se pompează material prin pistol, atunci filtrul pistolului trebuie verificat, curățat sau înlocuit.

Comandați direct filtrul pistolului – click aici

Sfat: Când folosiți pistolul pulverizator cu glet nu sunt instalate filtre!

Garnitura duzei lipsește pistolului airless sau este defectă

Primim apeluri și solicitări regulate pentru pistoalele care își pierd culoarea în partea din față a suportului duzei sau a duzei. De obicei, aceasta nu este o deteriorare a pistolului, ci o problemă cu garniturile dintre pistol, suportul de duză și duză. Această garnitură este formată dintr-un metal în formă de semilună și o garnitură din plastic. Dacă acestea lipsesc, inserate sau deteriorate incorect, vopseaua și suportul duzei se pot scurge lateral. Aici în video este prezentată asamblarea corectă a garniturilor duzei pe un pistol de pulverizare Graco.

Comandați garnituri de duze direct– click aici

Sfat: garniturile se pierd adesea la curățarea pistolului. Prin urmare, acordați atenție acestora în timpul curățării și este mai bine să păstrați garniturile de înlocuire.

Duze pierdute și înfundate pe pistoalele de pulverizare airless

Duzele uzate sau înfundate pot interfera cu funcția. Reziduurile de vopsea murdară sau uscată pot înfunda duza. Duzele airless deja lipite pot fi curățate ace de duza speciale. Containerele pentru depozitarea și conservarea duzelor airless împiedică lipirea și uscarea vopselei și a reziduurilor de vopsea în duză (Wagner TipClean şi FARBMAX curăţător duze).

Duzele uzate trebuie înlocuite în timp, deoarece duzele se vor spăla în timp. Acest lucru va face ca modelul de pulverizare și distribuția culorii să fie inegale. În plus, duce la creșterea ceței de culoare, iar consumul de materiale crește semnificativ. Prin urmare, are sens economic înlocuirea regulată a duzelor, deoarece consumul crescut de vopsea este semnificativ mai scump decât o nouă duză. După câți litri de vopsea o duză trebuie schimbată depinde de diverși factori (de exemplu, vâscozitatea, conținutul de solide din vopsea, setarea presiunii), prin urmare, nu se poate numi o durată de viață clară. Prin urmare, atunci când pulverizați, trebuie să fiți atenți la modelul de pulverizare și, dacă este necesar, să se potrivească cu modelul de pulverizare al unei duze noi.

În magazinul nostru veți găsi toate duzele airless:

 • Graco RAC X – albastră (duză standard)
 • Graco RAC X –maro (duză glet)
 • Graco RAC X FF LP (Duza de vopsea – ceață scăzută)
 • Graco RAC X LP (duză pentru grund, dispersie – ceață scăzută)
 • Graco RAC V – neagră (duză standard)
 • Graco RAC V LineLazer (duza de marcaje rutiere)
 • Graco XHD nozzle – gri (până la 500 bar aplicații industriale)
 • Wagner TradeTip 3 – galbenă(duză standard )
 • Wagner TradeTip 3 – violet (duza de vopsea)
 • Wagner HEA ProTip – verde (ceață scăzută))
 • Titan TR-1 (duza de marcaje rutiere)

O prezentare generală completă a tuturor duzelor airless disponibile o găsiţi aici.

Unde puteți găsi piese de schimb și fişe de construcție pentru repararea pistoalelor pulverizatoare airless?

Am compilat o prezentare completă a pieselor de schimb pentru pistoalele de vopsit Wagner și Graco. Acolo veți găsi toate fişele de construcții și puteți comanda direct piesele de schimb necesare:

 • Wagner AG08
 • Wagner AG09
 • Wagner AG14
 • Wagner AG19
 • Wagner G-10-1
 • Wagner G12
 • Wagner G15
 • Wagner Vector Pro
 • Wagner Vector Grip
 • Wagner Infinity

Aici am întocmit o prezentare generală completă a pieselor de schimb și a desenelor de construcții pentru repararea pistoalelor Wagner Airlesss. O pagină de prezentare este de asemenea disponibilă pentru pistoalele Graco..

Îți place conținutul nostru? Puteți găsi mai multe aici:

Accesaţi pagina noastră de Facebook

Vezi canalul nostru YouTube Airless Discounter

Airless Discounter Cont Instagram

Dacă aveţi întrebări?

Pentru orice întrebări suplimentare sau dacă doriți să puneți mâna pe unul dintre aceste produse văzute în acest articol, completați formularul nostru de contact sau trimiteți-ne prin e-mail . Dacă doriți să achiziționați unul dintre produsele menționate mai sus, le puteți consulta pe magazinul nostru online.