Simulator de pulverizare a vopselelor Chroma X – tehnologie virtuală de pregătire pentru pulverizarea vopselelor

Chroma X este o unitate de instruire virtuală a producătorului Skillveri pentru instruire în diverse tehnici de pulverizare a sudurii și vopselelor. În plus față de procesele Airless, AirCoat și electrostatic, aplicația profesională de vopsire poate fi instruită și cu pistoale Air – cel mai mult utilizate în industria auto și pentru tâmplărie. Cu Simulatorul virtual Chroma X, toate aspectele tehnicilor de pulverizare pot fi antrenate de la distanță, unghiul de pulverizare, declanșator, viteză, suprapunere și multe altele! În acest fel, învățarea procesului de vopsire prin pulverizare poate fi făcută profesional, economic și într-un mod ecologic. De asemenea, este multă distracție!

Simulatorul de pulverizare a vopselelor Chroma X Lite

Ce metode de pulverizare pot fi instruite cu Chroma X?

Chroma oferă posibilitatea de a se instrui cu mai multe procese binecunoscute de pulverizare. Pe lângă procesul Airless, procesul de Airless asistat cu aer (cunoscut și sub denumirea de AirCoat sau AirCombi) și pistolele pulverizatoare clasice cu aer comprimat (de exemplu, vopsirea mașinii) pot fi instruite. De asemenea, este posibilă instruirea în vopsirea electrostatică.

chroma5

 1. Airless
 2. AirCoat, AirCombi = Airless asistat cu aer, pulverizare AA
 3. Aer
 4. Electrostatic

Ce abilități sunt instruite?

Simulatorul virtual de pulverizare a vopselelor Chroma X  acoperă cele mai importante abilități pentru utilizarea tehnologiei de pulverizare a vopselelor. De exemplu, distanța dintre pistol / duză și suprafața care trebuie pulverizată. Menținerea distanței optime între pistol și suprafață este importantă pentru a obține o acoperire uniformă a suprafeței. Dacă utilizatorul este prea aproape de obiect, se aplică prea mult lac sau vopsea, ceea ce duce la apariția excesului de vopsea și a materialului irosit. Unghiul de pulverizare joacă, de asemenea, un rol important în stăpânirea tehnicii de pulverizare corectă. Prin urmare, în mod ideal, pistolul ar trebui să fie ghidat de-a lungul suprafeței la un unghi de 90 de grade pentru a evita acoperirea slabă, materialul irosit și excesul de vopsea. Chroma X oferă numeroase posibilități de a exersa menținerea distanței și a unghiului de pulverizare individual și în combinație, de a recunoaște erorile și de a le corecta.

chroma4

Iată o prezentare a abilităților care pot fi instruite folosind  Simulatorul Chroma X:

 • Distanta
 • Unghiul de pulverizare
 • Viteza ​​
 • Suprapunerea
 • Temporizare de declanșare – trăgând declanșatorul la momentul potrivit când începeți modelul de pulverizare

Viteza cu care este mișcat pistolul, suprapunerea și aplicarea vopselei sunt abilități importante care ar trebui să fie stăpânite de zugrav, decorator. Chroma X oferă oportunitatea de pregătire potrivită pentru a dobândi aceste abilități rapid și economic prin practică. În plus, timpul și unghiul de pulverizare potrivite sunt, de asemenea, importante pentru a realiza o aplicare uniformă a vopselei și pentru a evita pierderea de material și timp.

Vedeți toate funcțiile aici!

Cum sunt instruite aceste abilități?

Utilizatorul selectează procesul de pulverizare care trebuie instruit (Airless, AirCoat, pistol pulverizator cu aer sau electrostatic). Sunt disponibile diverse module de instruire cu diferite niveluri pentru a învăța cea mai bună tehnică de pulverizare. Diferite suprafețe și obiecte pot fi selectate în mediul virtual de pregătire (de exemplu, un stand de pulverizare). Suprafețele sau pereții netezi cu unghiuri, colțuri, margini și tavane pot fi pulverizate. De asemenea, puteți pulveriza țevile, scaunele și multe alte obiecte. Utilizatorul selectează materialul, culoarea, dimensiunea duzei și setarea presiunii înainte de începerea lucrului.

Astfel se obțin condiții realiste și elemente de bază tehnice importante pentru setarea și personalizarea modelului de pulverizare. Antrenamentul are loc în modul de exercițiu / antrenament cu feedback direct în timpul exercițiului. După ce exercițiul a fost finalizat, o evaluare detaliată este efectuată folosind un sistem de puncte, precum și feedback suplimentar și analiză video. În timp ce un utilizator practică practic, antrenorul și ceilalți participanți pot urma exercițiul și evaluarea pe un monitor. Învățarea colaborativă este posibilă și pentru acești participanți la grup, astfel încât Chroma X este, de asemenea, foarte potrivit pentru pregătirea în echipă.

Evaluarea și analiza erorilor instructorului de tehnologie Chroma X

Evaluarea și analiza erorilor reprezintă o parte importantă a învățării. Evaluarea performanței utilizatorului permite recunoașterea rapidă a erorilor în tehnica de pulverizare și a lipsei de abilități. Aptitudinile utilizatorului pot fi îmbunătățite direct prin exerciții adecvate. După instruirea elementelor de bază, vă puteți concentra pe punctele slabe ale utilizatorului și nu pierdeți timp inutil pe domeniile care sunt deja stăpânite în mod adecvat. Chroma X oferă diverse instrumente pentru analiza și asistența erorilor. Iată o prezentare:

 • Feedback în direct despre pulverizare
 • Evaluare exercițiu – sistem punct, ponderat spre distanță și viteză (ponderarea punctuală a sistemului poate fi ajustată)
 • O evaluare grafică, cu redare prin pulverizare a:
  • distanta
  • viteza
  • ​​unghi pulverizare (orizontal si vertical)
  • suprapunere
  • distributia materialului
 • Informații suplimentare – consum de vopsea, pierderi de materiale, costuri de materiale

chroma3

Feedback-ul in direct oferă semnale în câmpul vizual al utilizatorului, de exemplu, dacă pulverizați prea lent sau prea repede, dacă unghiul de pulverizare sau distanța nu este menținută în mod optim. De exemplu, săgețile din câmpul vizual indică când distanța dintre pistol și obiect este prea mare sau prea mică. Astfel, puteți reacționa direct în timpul exercițiului și corectați comportamentul de pulverizare. După fiecare exercițiu, se acordă puncte, pentru distanță, viteză și unghiul de pulverizare. Numărul maxim de puncte este de 100 de puncte, astfel încât instructorul și utilizatorul să poată evalua și determina rapid erorile. Există, de asemenea, diverse evaluări rapide și analize video cu privire la distanță și  viteza de pulverizare, suprapunere și distribuție și consum de materiale.

Echipament și componente Chroma X?

chroma2

Simulatorul de pulverizare a vopselelor Chroma X Lite

Iată varianta mobila Chroma X Lite, care constă dintr-un computer puternic pe care este instalat software-ul. Două brațe telescopice țin stațiile de bază, care primesc poziția pistolului pulverizator în cameră. Pistolul de pulverizare este conectat la computer prin furtun și trimite, de asemenea, semnale de poziție către stațiile de bază prin intermediul unui tracker. Utilizatorul poate experimenta simularea în 3D folosind o cască VR de realitate virtuală. De asemenea, sunt incluse un difuzor și o tastatură. Un televizor sau un monitor este necesar pentru setare și pentru spectatori.

Chroma X este disponibil ca o versiune portabilă, ușoară, cu o greutate de aproximativ 30 kg sub numele Chroma X Lite. Chroma X Max este versiunea staționară pentru utilizare într-o singură locație.

Care sunt avantajele antrenamentului cu Chroma X?

Chroma permite educarea și instruirea în diferite procese de pulverizare mai rapid, la costuri mai mici, cu motivație și distracție pentru participanți.

Iată un rezumat al avantajelor utilizării simulatorului virtual:

 1. Învățare mai rapidă (mai multe exerciții de pulverizare într-un timp mai scurt, mai multă zonă de practică pe m² pentru fiecare participant).
 2. Analiza completa a erorilor care depășește cu mult capacitățile inspecției simple.
 3. Ecologic (fără vopsea, fără solvenți).
 4. Motivant și distractiv pentru participanții la instruire și;
 5. Economisirea costurilor – Fără costuri pentru securitatea și sănătatea în muncă – siguranța (haine de lucru, echipament de protecție, mască respiratorie), fără costuri pentru funcționarea unei cabine de vopsire, fără costuri de întreținere și uzură privind tehnologia de pulverizare (duze, filtre), fără costuri pentru vopsea și mascarea materialului sau eliminarea materialelor de vopsea.

Unde poate fi folosit simulatorul de vopsea?

Nevoia de formare și educație apare în primul rând în instituțiile de instruire și formare profesională în meseria de vopsire și lăcuire. Aceasta include pregătirea pentru ucenicie (intern în cadrul companiei), precum și formare de master și oportunități suplimentare. Utilizarea Chroma X are sens, de asemenea, în educarea și formarea vopsitorilor de vehicule și a altor grupuri profesionale în care sunt solicitate tehnici de pulverizare a vopselelor (tâmplari, lucrători siderurgici etc.).

Pe lângă instituțiile de învățământ, simulatorul de pulverizare vopsea Chroma X este utilizat cu succes în companii care desfășoară activ lucrări de vopsire și își antrenează în mod regulat angajații. Aici se pot realiza economii mari în consumul de materiale, deoarece se pot evita erorile de rutină, în special privind unghiul de pulverizare și poziția pistolului. Acest lucru face ca munca să fie mai economică, risipa de vopsea și solvenți sunt reduse, iar performanța și consumul de materiale al fiecărui angajat pot fi măsurate. Acest grup include producători și furnizori de automobile, producători de trenuri, precum și șantiere navale, producători de instalații industriale și utilaje agricole.

Chroma X este, de asemenea, utilizat la târguri și evenimente comerciale în marketing și pentru demonstrații de produse. Avantajele prelucrării vopselei pot fi prezentate direct la un târg, în sala de expoziții sau la un eveniment al companiei. Clientul primește o prezentare unică a produsului și poate obține o perspectivă virtuală care depășește cu mult o broșură sau o găleată de vopsea.

chroma1

Unde poți exersa cu Chroma X? Aflați mai multe despre pulverizarea de vopsea in realitate virtuala

În centrul nostru de pregătire in tehnologia de pulverizare, Academia Airless Discounter, ofera instruire Chroma X pentru utilizatori individuali.

Vezi si Chroma X- Simulator si Tehnologie virtuala de pregatire in pulverizarea vopselelor – de Airless Discounter

Vedeți caracteristicile Chroma X aici

Rezerva sesiuni de formare. În plus, este posibilă închirierea zilnică pentru târguri și evenimente. În calitate de partener exclusiv de vânzări al producătorului Skillveri, vom fi, de asemenea, bucuroși să vă sfătuim în detaliu cu privire la toate întrebările referitoare la unitatea de instruire Chroma X. Dacă sunteți interesat să dotați instituția de învățământ sau compania dvs. cu simulatorul, sunati-ne.

Îți place conținutul nostru? Puteți găsi mai multe aici:

Accesați pagina noastră de Facebook

Vezi canalul nostru YouTube Airless Discounter

Airless Discounter Cont Instagram

Daca aveti intrebari?

Pentru orice întrebări suplimentare sau dacă doriți să puneți mâna pe unul dintre aceste produse văzute în acest articol, completați formularul nostru de contact sau trimiteți-ne prin e-mail . Dacă doriți să achiziționați unul dintre produsele menționate mai sus, le puteți consulta pe magazinul nostru online.