Dintre toate dispozitivele Airless, modelele Graco Ultra handheld au trecut prin cele mai rapide schimbări de design.

În fiecare an, acestea au devenit mai ușoare, mai versatile și mai ușor de utilizat.

Îmbunătățirile tehnologice ale vârfurilor (FF LP) utilizate cu dispozitivele portabile, au reușit să creeze un mai bun control al razei de pulverizare, cu mai puțin pulverizare excesivă.

Mai mult, în timpul funcționării se adaugă cu ușurință mai multă vopsea în pahar și dacă apar blocaje în duză, o răsucire a vârfului poate ușura desfundarea și munca poate continua.

Nu este de mirare că aceste dispozitive grozave și puternice sunt vândute rapid în întreaga lume.

pistoale graco ultra ultramax

Graco Ultra, versiunile cu cablu și fără

Prezentarea generală a noilor caracteristici cheie

Cea mai vizibilă diferență este utilizarea noului sistem Flexliner, care cuprinde un pahar flexibil adăpostit într-un suport solid, care este complet sigilat pentru a crea un vid în timpul funcționării.

Acest lucru permite utilizarea dispozitivului în orice unghi, o îmbunătățire masivă la dispozitivele mai vechi care trebuiau menținute la nivel pentru ca materialul să curgă corect prin mașină.

Cealaltă mențiune notabilă este tipul de vârf utilizat. În acest caz am folosit vârfurile FFLP RAC X. FFLP este prescurtarea pentru „Fine Finish Pressure Low”.

Aceasta se referă la faptul că dispozitivul poate produce o rază de pulverizare bună, chiar și atunci când funcționează la presiuni mai mici, fără a avea nevoie de ajutorul aerului.

RAC se referă la „Reverse-And-Clean” care, după cum sugerează și numele, înseamnă că puteți răsuci vârful în direcția opusă și cu o tragere rapidă a declanșatorului, deblocați unele resturi sau materiale care blochează duza.

O îmbunătățire finală a tehnologiei este capabilitatea ProConnect care vă permite să înlocuiți pompa la fața locului.

Pur și simplu scoateți șuruburile care adăpostesc pompa și puteți înlocui rapid și ușor pompa cu una nouă!

Aceste trei caracteristici fac munca cu Graco Ultra o floare la ureche pentru proiecte mici.

Deoarece vopseaua este păstrată în pahar, este foarte puțină mizerie și mașina poate acționat în orice unghi, astfel încât pulverizarea mobilierului sau a pereților elaborat proiectați să se facă cu ușurință.

Pulverizatorul Graco Ultra handheld

Sistemul Flexliner cuprinde Cup Cover (capac), Flexliner (cupă flexibilă) și Suport Cup (suport negru solid). Cu câteva răsuciri, cupa este fixată pe pompă.

graco ultra pistoale vacuvalve

VacuValve situat pe capacul cupei, cuprinde capacul, gaura de aer și rezervorul. După umplerea cupei cu vopsea până când este aproape plină, strângeți ușor cupa pentru a permite ieșirii de aer în exces prin robinet.

După ce vedeți cum apare o vopsea în rezervor, mențineți mâna în poziția stoarsă, în timp ce închideți capacul.

Setați pistolul în poziția principală a pompei pentru a încărca pompa cu vopsea, apoi setați butonul înapoi în poziția de pulverizare. Asigurați-vă că vârful este orientat în față, cu săgeata îndreptată direct spre zona în care lucrați. Acum sunteți pregătit pentru pulverizare..

Filtrul pompei este situat unde cupa se atașează de pulverizator. Graco Handheld are filtrul deja instalat la prima achiziție a dispozitivului.

filtru pistoale graco ultra

Graco Ultra Filtre Negre #60 Mesh

filtru graco ultra pistoale

Graco Ultra Filtre Albastre #100 Mesh

Controlul presiunii și bateria sunt amplasate la baza mânerului. Controlul vitezei, ProControl II a fost actualizat pentru a permite un model de pulverizare continuu mai bun.

Pentru majoritatea materialelor, veți utiliza o presiune între 6 – 10. Pentru materiale mult mai ușoare, cum ar fi petele interioare / exterioare, puteți utiliza o reglare a presiunii între 1 și 5.

Bateria poate fi verificată pentru durată de viață apăsând pe indicatorul de viață al bateriei. Bateria ar trebui să dureze 3 și jumătate până la 4 căni complete.

Graco Ultra Pro Control si baterie

Graco Ultra ProControl setare cu presiune și Battery cu indicatorul de viată al bateriei

Operarea dispozitivului

Dacă ați respectat cu atenție instrucțiunile atunci când pregătiți dispozitivul cu vopsea, acesta va fi gata pentru pulverizare, iar fluxul de lucru va fi simplu și ușor.

Pentru a produce un model de pulverizare optim, uniform, asigurați-vă că dispozitivul este ținut la o lungime a riglei de la perete (25cm). Păstrând pulverizatorul perpendicular pe perete, vă va asigura că modelele repetate se aliniază frumos.

Dacă dispozitivul se blochează. Pur și simplu răsuciți RAC X către dvs., setați presiunea pe 10 și trageți rapid pe declanșator pentru a elibera resturi sau exces de material.

După mai multe utilizări, dacă modelul de pulverizare dezvoltă „cozi” în partea superioară și inferioară a modelului de pulverizare, luați în considerare înlocuirea vârfului sau curățarea filtrului.

Curățarea

Versiunile Graco Ultra cu cablu și fără cablu folosesc vopsele pe bază de apă, ceea ce înseamnă că curățarea se face doar prin clătirea părților amovibile cu apă. (Graco UltraMax poate utiliza și substanțe pe bază de solvent).

Pompa și pistolul în sine se curăță prin umplerea paharului cu apă, întoarcerea pulverizatorului în sus, setând butonul în poziția principală a pompei și pulverizând apa într-o găleată.

Pentru a curăța vârfurile, setați pistolul să pulverizeze cu vârful îndreptat în față și trageți declanșatorul timp de 5 secunde, apoi opriți-vă.

Apoi setați pistolul la pompa principală și inversați vârful așa cum ați face atunci când deconectați dispozitivul. Trageți declanșatorul încă 5 secunde. Vârful ar trebui să fie curat în acest moment.

Când depozitați dispozitivul pentru perioade mai lungi, este recomandat să folosiți o Pump Armor.

Acest lucru asigură că funcționarea internă este protejată împotriva substanțelor care pot coroda și deteriora pompa.

Când folosiți pulverizatorul Airless pentru prima dată, asigurați-vă că vă aruncați materialul de test care este prezent în dispozitiv atunci când ajunge prima dată din fabrică.

Alegerea vârfurilor

În mod implicit, utilizați dimensiuni mai mari ale vârfurilor cu materiale mai groase (vâscozitate ridicată) și dimensiuni mai mici ale vârfurilor cu materialemai subțiri (vâscozitate mai mică).

Vârfurile se uzează atunci când sunt utilizate frecvent, asigurați-vă că le înlocuiți înainte ca modelul de pulverizare să fie compromis.

Vârfurile FFLP furnizate împreună cu pulverizatorul vor fi de obicei adecvate pentru lucrare, însă asigurați-vă că verificați dimensiunile de vârf de pulverizare recomandate în fișa tehnică pentru materialul pe care îl utilizați.

410 va asigura un unghi de pulverizare de 40 de grade, cu o lățime a razei de vopsea de aproximativ 20 cm (când pistolul este ținut la 25 cm de suprafață).

514 va oferi un unghi de pulverizare de 50 de grade, cu o lățime a razei de vopsea de 25 cm (când pistolul este ținut la 25 cm de suprafață).

Produse și accesorii incluse

Iată cele trei modele Graco Ultra HH disponibile și ce este inclus în pachet.

Graco Ultra HH DC – 17M364

Graco ULTRA AIRLESS HANDHELD DC - Pulverizator de lacuri

Graco Ultra HH DC este acționat cu baterie și proiectat pentru utilizare cu materiale pulverizabile

solubile în apă.

Produsul Graco Ultra MAX HH DC include:

• Graco Ultra MAX HH DC

• Graco RAC X FF LP Duză – 410 & 514

• 4 x FlexLiner pahare (1 litru)

• Dewalt baterie și încărcător

• Filter # 60 (black) & # 100 (blue)

Graco Ultra MAX HH DC – 17M368

Graco ULTRA MAX AIRLESS HANDHELD DC - pulverizator

Graco Ultra Handheld fără cablu

Graco Ultra MAX HH DC este de asemenea acționat cu baterii, dar permite utilizarea vopselelor pe bază de solvent, pe lângă prelucrarea materialelor pulverizabile solubile în apă.

Produsul Graco Ultra MAX HH DC include:

• Graco RAC X FF LP Duză – 410 & 514

• 6 x FlexLiner pahare (1 litru)

• Dewalt baterie și încărcător

• Filter # 60 (black) & # 100 (blue)

Graco Ultra HH AC – 17M360

Graco Ultra HH AC  este alimentat de un cablu de 3 metri.

Produsul Graco Ultra HH AC include:

• Graco Ultra HH AC

• Graco RAC X FF LP Duză – 410 & 514

• 4 x FlexLiner pahare (1 litru)

• Filter # 60 (black) & # 100 (blue)

Graco Ultra – cablu sau fără cablu? Pe bază de apă sau de ulei?

Acest lucru se reduce într-adevăr la preferințele personale, la mediul în care utilizați dispozitivul și la materialele pe care le utilizați cel mai des.

Ne-a plăcut versiunea bateriei, deoarece ideea de a o putea lua oriunde este un mare avantaj pentru noi.

Dacă vă puteți gândi în viitor și puteți decide care sunt cele mai frecvente proiecte de zugrăvit ale dvs., acest lucru vă va oferi o idee bună despre ce model să achiziționați.

Dacă nu sunteți sigur, trimiteți-ne un apel sau completați un formular de contact sub acest articol!

Postfaţă

Acest dispozitiv face o treabă minunată în a gestiona proiecte mici, dar mai degrabă folosește o unitate de podea și un furtun separat și pistol pentru camere întregi și lucrări exterioare.

Cel mai bine este să-l întrebați pe specialistul magazinului dacă acest dispozitiv este potrivit pentru jobul dvs.

Materialele mai groase utilizate pentru rezistența la foc sau anticorozive ar fi aplicate folosind și un dispozitiv mai mare, mai puternic.

Mai multe informații pe blogul nostru: Ghid de piese de schimb Graco Ultra și cum să comandați accesorii

Iti place conținutul nostru? Puteți găsi mai multe aici:

Vizitați pagina noastră Facebook

Consultați canalul nostru YouTube 

Airless Discounter  Instagram

Pentru orice întrebări suplimentare sau dacă doriți să puneți mâna pe unul dintre aceste produse văzute în acest articol, completați formularul nostru de contact sau trimiteți-ne prin e-mail . Dacă doriți să achiziționați unul dintre produsele menționate mai sus, le puteți consulta pe magazinul nostru online.