Presiunea Airless – Examinarea corectă a setării presiunii la pulverizarea vopselei cu un pulverizator de vopsea Airless este un punct esențial pentru a obține un rezultat de lucru de înaltă calitate.

Pe lângă acoperirea suprafeței și uniformitatea modelului de pulverizare, reglarea presiunii are și un efect asupra vaporilor de pulverizare, a consumului de vopsea și a uzurii mașinii de pulverizare a vopselei, a pistolului de pulverizare și a duzelor.

Cum afectează prea puțină presiune modelul de pulverizare și rezultatul de lucru?

În cazul aplicării vopselei cu presiune insuficientă, materialul nu este suficient atomizat și pot apărea nereguli în modelul de pulverizare. Pe perete sau pe obiect, aceste nereguli sunt prezentate într-o distribuție neuniformă a culorii. În cele mai multe cazuri, apariția linilor are loc în principal la marginea superioară și inferioară a jetului de pulverizare.

Acolo, se pulverizează mai mult material, în timp ce în zona de mijloc pot exista erori și goluri cu o aplicare insuficientă a vopselei.

Cum afectează o presiune excesivă modelul de pulverizare și distribuția culorii?

Când pulverizați cu o presiune prea mare cu un pulverizator fără aer, vopseaua este pulverizată prea mult și accelerată, ceea ce duce la formarea inutilă de vapori de vopsea. În plus, dispozitivul fără aer este încărcat mai puternic decât este necesar, ceea ce crește uzura de pistoane, garnituri și supape.

Același lucru este valabil și pentru duzele de pulverizare utilizate, care sunt supuse uzurii sporite la presiuni de lucru mai mari.

Prin urmare, obiectivul ar trebui să fie lucrul cu cea mai scăzută setare de presiune posibilă, dar totuși să folosiți suficientă presiune pentru a obține un model uniform de pulverizare.

Puteți pulveriza întotdeauna cu aceeași setare de presiune folosind aceeași mașină Airless?

Diferitele materiale au vâscozități diferite, deci sunt mai groase sau mai subțiri. Lacurile și vopselele mai subțiri necesită de obicei o presiune mai mică pentru a realiza o atomizare uniformă.

Vopseaua groasă, pe de altă parte, necesită o presiune de lucru mai mare pentru a obține un rezultat de muncă de înaltă calitate. Dar diluția sau temperatura, precum și depozitarea prelungită afectează, de asemenea, vâscozitatea și structura materialului.

Cum puteți ajusta optim presiunea pe un pulverizator Airless?

Pentru o ajustare optimă, există, de obicei, indicații în fișa tehnică a producătorului de vopsea, pe care vă puteți consulta. Dacă nu există date, procedați după cum urmează pentru a vă adapta la setarea optimă.

Începeți la presiune scăzută și apoi creșteți treptat setarea presiunii până când rezultă un model de pulverizare uniform, cu atomizare bună. În acest scop, este mai bine să pulverizați pe un carton sau în afara zonei de lucru până când se obține un model de pulverizare optim.

Cum să setați presiunea pompei airless

Presiunea Airless

Cum ar trebui să arate modelul optim de pulverizare al unui pulverizator Airless?

Modelul perfect de pulverizare și setarea optimă a presiunii pe un dispozitiv fără aer ar trebui să ofere următoarele rezultate:

  • distribuție uniformă a vopselei pe întreaga lățime a jetului de pulverizare
  • nici o linie la margine

Ce se întâmplă dacă aparatul meu nu are un manometru?

La mașină se poate adăuga un manometru sau un manometru extern. Acesta este plasat între furtun și pulverizatorul de vopsea – unde se fixează de obicei furtunul.

-> Ghidul complet pentru a reduce supravopsirea (suprapresiunea)

Vă place conținutul nostru? Puteți găsi mai multe aici:

Accesați pagina noastră de Facebook

Urmăriți canalul nostru de YouTube Airless Discounter

Pagina de Instagram Airless Discounter

Aveți întrebări?

Pentru orice întrebări suplimentare sau dacă doriți mai multe informații despre produsele din acest articol, completați formularul nostru de contact sau contacți-ne prin poștă electronică. Dacă doriți să achiziționați unul dintre produsele menționate mai sus, le puteți vedea în magazinul nostru virtual.