Funcționarea și manipularea unui pulverizator de vopsea airless are un efect puternic asupra modelului de pulverizare și asupra rezultatelor de lucru, deci este important să utilizați tehnica corectă. Puncte simple, cum ar fi unghiul optim de pulverizare, poziția și poziția pistolului de vopsit joacă un rol important. La fel ca distanța corectă între duza de pulverizare și perete. Un alt punct este cum să mutați pistolul în timpul pulverizării, pentru a asigura o aplicare optimă a vopselei. Următorul videoclip oferă o prezentare generală a celor mai importante aspecte ale tehnicii de pulverizare.

Orizontal sau vertical?

Prin schimbarea poziției duzei puteti regla pentru a avea un jet orizontal de pulverizare (de la dreapta la stânga sau de la stânga la dreapta) sau un jet de pulverizare vertical (jet de sus în jos sau de jos în sus). Poziția duzei poate fi ajustată rapid în funcție de preferințele utilizatorului. Cu ambele poziții se pot obține rezultate de înaltă calitate.

Distanța dintre duză și perete

Distanța corectă de la duza de pulverizare la perete sau la obiect este importantă pentru o aplicare optimă și uniformă a vopselei fără formarea inutilă de ceață. Optimal este de 25 – 30 cm între duză și perete.

Unghiul de pulverizare

Pistolul trebuie ghidat de-a lungul peretelui la un unghi de 90 de grade. Aceasta înseamnă că vopseaua se întâlnește cu peretele la unghiul optim și se poate obține o finisare de suprafață de înaltă calitate. Mulți utilizatori tind să schimbe unghiul pistolului pentru a se întinde. Unghiul de reținere modificat poate duce la o aplicare mai mică și inegală a vopselei în aceste puncte. Dacă este posibil, unghiul de 90 de grade dintre pistolul de pulverizare și perete trebuie să fie întotdeauna menținut.

Pulverizarea în timpul mișcării

Declanșatorul pistolului pulverizator ar trebui să fie acționat în timp ce deplasați pistolul. Adică, mai întâi ar trebui să mutați brațul cu pistolul de-a lungul peretelui înainte de a tragedeclansatorul pistolului și să începeți să pulverizați vopseaua. Dacă apăsați pe declansator mai întâi, începeți să pulverizați și să mutați brațul cu pistolul doar după aceea, acest lucru poate provoca o aplicare puternică și inegală a vopselei la punctul de plecare. Prin urmare, pulverizați din mișcare. Mutați pistolul cu aceeași viteză pe suprafața peretelui, astfel încât vopseaua să fie distribuită în aceeași cantitate pe întreaga suprafață.

Suprapunerea cu jetul de pulverizare

În cazul aplicarii de vopsea, 50% se suprapune, adică un jet de pulverizare acoperă jumătate din jetul de pulverizare anterior. Aceasta înseamnă că fiecare zonă este pulverizată de două ori și astfel se poate obține un rezultat uniform și bine acoperit.

Reglați presiunea în mod optim

În cele din urmă, o altă problemă pentru a obține rezultate optime de pulverizare este setarea corectă a presiunii, aici un videoclip detaliat, precum și un alt articol despre asta.

Îți place conținutul nostru? Puteți găsi mai multe aici:

Accesaţi pagina noastră de Facebook

Vezi canalul nostru YouTube Airless Discounter

Airless Discounter Cont Instagram

Dacă aveţi întrebări?

Pentru orice întrebări suplimentare sau dacă doriți să puneți mâna pe unul dintre aceste produse văzute în acest articol, completați formularul nostru de contact sau trimiteți-ne prin e-mail . Dacă doriți să achiziționați unul dintre produsele menționate mai sus, le puteți consulta pe magazinul nostru online.