Din nou și din nou, primim întrebări cu privire la selectarea filtrelor potrivite, a duzelor de pulverizare și a benzilor de pulverizare, precum și îngrijirea și curățarea echipamentelor de pulverizare Wagner din gama de bricolaj, cum ar fi Wagner Project 115, 117 și 119 .

Deoarece aceste pulverizatoare de vopsea Airless nu se potrivesc destul de bine cu performanțele echipamentelor profesionale, alegerea duzelor, a filtrelor de pistoale și a curățeniei și îngrijirii joacă un rol deosebit de important aici.

Wagner Project Pro

În articolul următor discutăm următoarele puncte:

1. Selectarea duzei de pulverizare pentru

2. Ce filtre de pistol sunt utilizate cu modelele

3. Care lance de pulverizare este cea potrivită pentru un

4. Curățarea și îngrijirea unui pulverizator Wagner.

1. Selectarea duzei de pulverizare pentru

În sectorul profesional Wagner, există un număr mare de duze al căror jet de pulverizare poate fi adaptat foarte precis în ceea ce privește lățimea (unghiul de pulverizare) și debitul. În segmentul do-it-yourself, adică pentru modelele

Pentru a simplifica problemele pentru utilizatorii hobby, prezentarea a fost aleasă în mărimi vestimentare XS, S, M, L, XL și XXL.

Mărimea duzelor Dimensiunea în sectorul profesional Filtru

XS

S

M

L

XL

XXL

309

411

515

517

519

521

roșu

roșu

galben

galben / alb

alb

alb

Tabelul duzelor pentru

Echipament de pulverizare Hobby xim o duză de 519 (XL). ximă de 515 (M).

ximă de operare. A se vedea aici un tabel:

Mărimea duzelor Wagner Project 117 Wagner Project 119
XS

S

M

L

XL

XXL

x

x

x

Nu se potrivește

Nu se potrivește

Nu se potrivește

x

x

x

x

Nu se potrivește

Nu se potrivește

x

x

x

x

x

Nu se potrivește

x

x

x

x

Nu se potrivește

Nu se potrivește

x

x

x

Nu se potrivește

Nu se potrivește

Nu se potrivește

De ce este atât de importantă dimensiunea și performanța duzei?

În caz contrar, vopseaua nu poate fi pulverizată corespunzător. Vopseaua subțire poate fi pulverizată ușor cu o duză mică și un dispozitiv mai puțin puternic Airless. Pentru materiale mai groase, cum ar fi vopseaua de perete, este nevoie de o duză de pulverizare mai mare, deoarece duza mai mică se înfundă  și face ca munca să fie dificila.

Dacă se folosește o duză mai mare (de ex. 519 sau XL) cu un pulverizator mai puțin puternic, puterea de pompare este insuficientă pentru a atomiza corect vopseaua.

O comparație bună este încercarea de a stinge un foc de pădure cu un furtun de grădină. Prin urmare, este important să selectați duza și, de asemenea, pulverizatorul pentru a se potrivi cu materialele care vor fi utilizate.

Iată un ghid bun de pornire, sortat după materiale de pulverizare.

Mărimea duzelor Lac Email Grund Umplutură Vopsea interioară
XS

S

M

L

XL

XXL

x

x

x

Nu se potrivește

Nu se potrivește

Nu se potrivește

x

x

x

Nu se potrivește

Nu se potrivește

Nu se potrivește

Nu se potrivește

Nu se potrivește

x

x

x

Nu se potrivește

Nu se potrivește

Nu se potrivește

x

x

x

Nu se potrivește

Nu se potrivește

Nu se potrivește

x

x

x

Nu se potrivește

2. Ce filtre de pistol sunt utilizate cu modelele

Toate modelele de bricolaj Wagner folosesc filtre standard pentru pistoalele Wagner. Filtrele de pistol Wagner sunt disponibile în diferite dimensiuni. Cât de bine împiedică filtrul să intre materialul nedorit în duză, este determinat de mărimea sitei.

Pentru pulverizatoarele Wagner Project, precum și pentru filtre roșii cu mărimea mesh de 180 pot fi folosite pentru vopsele deosebit de fine, cum ar fi lacuri sau email-uri.

Pentru vopsele mai groase și dispersie interioară ușoară filtrele galbene cu mărimea mesh de 100 sunt folosite. Pentru materiale mai groase se folosesc filtrele albe cu mărimea mesh 50.

Filtru pentru Wagner

Filtru pentru

De ce este atât de importantă selecția filtrelor de pistol potrivite pentru

Utilizarea filtrelor de pistol greșite poate duce la defecțiuni și blocaje care fac imposibilă funcționarea. Dacă alegeți un filtru cu pistolul prea mic (de exemplu, un filtru roșu pentru vopseaua interioară a pereților), filtrul se va bloca imediat.

Înfundarea filtrului de pistol va duce la defectarea pulverizatorului, deoarece fluxul de vopsea este blocat de filtrul înfundat, iar vopseaua nu mai poate fi pompată la duză și pulverizată pe perete. Dacă se alege un filtru prea mare (de exemplu, un filtru alb pentru o duză XS), impuritățile din vopsea trec prin filtru fără nicio problemă, dar înfundă direct duza de pulverizare a vopselei.

Dacă aceste blocaje apar în fiecare secundă, lucrul cu el devine imposibil.

3. Care lance este cea potrivită pentru un

Lancele sunt foarte potrivite pentru zonele de pulverizare care nu sunt ușor accesibile, de exemplu tavanele, pereții înalți și zonele greu de atins. Pulverizatoarele Wagner Project și xtensii pulverizatoare de lungimi diferite.

Lancele de pulverizare sunt disponibile în lungimi cuprinse între 25 și 180 cm (25 cm, 50 cm, 100 cm & 180 cm). Este recomandabil să alegeți o lance care să fie ceva mai lungă, deoarece nu trebuie să lucrați constant cu un braț întins și ca atare va fi mult mai ușor să lucrați.

Lance pentru Airless FARBMAX

Lance pentru

Pentru lance mai lunga (de la 100cm), se recomandă utilizarea unui swivel joint pentru a regla optim unghiul de pulverizare a duzei la perete.

Swivel joint pentru FARBMAX

Swivel joint pentru

Proiectele Wagner 115, 117 și 119, precum și

Acest tip de filet este destul de comun și poate fi găsit în multe lancii. Vă rugăm să rețineți că alte tipuri de filete (de ex. 11/16) sunt disponibile pe piață, dar nu sunt direct compatibile cu modelele.

 

4. Curățarea și îngrijirea unui pulverizator Wagner și a pulverizatorului Wagner Airless Plus

Pe lângă curățarea și păstrarea dispozitivului de pulverizare și a duzelor, ungerea regulată a pistonului este o parte importantă a menținerii unității de pulverizare.

În acest scop, puțin ulei este aplicat pe pistonul pulverizatorului înainte de începerea lucrului, pentru a proteja pistoanele și garniturile în timpul funcționării.

În acest scop, uleiuri pentru piston cu proprietăți speciale  Wagner, FARBMAX și Graco sunt disponibile pe piață.

Curățarea pulverizatorului

Este ușor de curățat Mai multe informații aici: Cum să curățați, să îngrijiți și să depozitați o pompă airless?

După pulverizarea vopselelor pe bază de solvent, pulverizatorul trebuie curățat cu solvent (de exemplu diluant universal). Pentru a face acest lucru, pompați solventul prin pulverizator și furtun, pistolul și duza.

După lucrare, deschideți mânerul pistolului și îndepărtați filtrul pistolului pentru curățare sau înlocuiți filtrul, dacă este necesar.

Îngrijirea și conservarea dispozitivului în timpul pauzelor mai lungi între utilizare

Dacă pulverizatorul nu este utilizat timp de mai multe zile, se folosesc produse de îngrijire pentru a proteja pompa împotriva coroziunii și setarea supapelor este recomandată. Există o varietate de produse de la Wagner și FARBMAX. Pentru a curăța duza, este disponibilă o soluție practică împreună cu Set de curățare a duzelor Wagner Wagner TipClean și Set de curățare a duzelor FARBMAX.

Notă: Nu distribuim în mod intenționat echipamente de pulverizare a vopselelor în segmentul de Hobby (cum ar fi Wagner Project Series,

Avantaje:

  • Dispozitivele profesionale sunt utilizate cu suficientă putere pentru a funcționa și finalizarea mai rapidă a lucrărilor și o calitate globală superioară
  • Pulverizatorul potrivit pentru fiecare nevoie
  • Sfaturi de la profesioniști care sunt familiarizați cu acesta
  • Instrucțiuni de lucru de la un specialist
  • Setare optimă a pulverizatorului pentru utilizare (duză, filtru, putere a dispozitivului)
  • Nu vă faceți griji pentru pulverizator (întreținere, depozitare)
  • Servicii la nivel național și livrare de echipamente de închiriere

Iti place conținutul nostru? Puteți găsi mai multe aici:

Vizitați pagina noastră Facebook

Consultați canalul nostru YouTube 

Airless Discounter  Instagram

Pentru orice întrebări suplimentare sau dacă doriți să puneți mâna pe unul dintre aceste produse văzute în acest articol, completați formularul nostru de contact sau trimiteți-ne prin e-mail . Dacă doriți să achiziționați unul dintre produsele menționate mai sus, le puteți consulta pe magazinul nostru online.

    [/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]